HET VLIJPARK  BLOKHUT       

Yulius 'Het Tij'  leer- werkproject op Het Vlijpark van 2012 t/m 2014
Van de zomer 2012 t/m 2014 heeft Yulius 'Het Tij' Leer-Werk-Project een vaste plek gehad in de blokhut.
Dit was hun pagina

nov 2014

Beste Tuinleden,


Langs deze weg laat ik jullie weten dat het hervatten van mijn werkzaamheden na de zomervakantie anders is verlopen dan verwacht. Met andere woorden, ik zal persoonlijk niet meer aan het werk zijn met leerlingen van 't Tij op het Vlijpark.
De veranderingen binnen het onderwijs bij ons op school hebben ertoe geleid dat ik helaas geen leerlingen meer krijg ingeroosterd voor de lessen arbeidstraining. De uren arbeidstraining zijn dan ook komen te vervallen.
Het heeft voor mij persoonlijk een aantal weken geduurd voordat ik deze beslissing een plekje kon geven, ik had immers iets moois verder kunnen ontwikkelen.  Er is immers in de afgelopen twee jaar een zinvolle les invulling ontwikkeld die voor het merendeel van de leerlingen een zeer positieve invulling gaf in combinatie met de theorie op school.
Nu zijn we weer even verder in de tijd en kan ik alles wat beter relativeren en ben ik eraan toe om via dit berichtje een soort afscheid van een ieder te nemen.

Met heel veel plezier, dankbaarheid, weemoed en goede herinneringen  kan ik terugkijken op een bijzondere tijd bij jullie op het Vlijpark. Dank voor alles, de goede zorg en nog veel meer...
Het afscheid is onverwacht en sneller dan gedacht.
Wie weet zie en spreek ik jullie nog op de paden van het Vlijpark als ik de materialen en gereedschappen op kom halen.

Met vriendelijke groeten,
Rebecca

Verslag van de werkzaamheden van Yulius Het Tij op Het Vlijpark

( mei 2014 )  Beste Tuinleden.
 IJsvogeltjes, overstekende egels, kikkervisjes, broedende eenden, waterhoentjes en bloemenpracht, wat is het park een oase van rust en natuur en wat is het weer fijn dat we naar de zomer gaan!
Wij als Yulius genieten nog ieder moment van al het moois wat het park ons te bieden heeft. Momenteel zijn wij al weer een tijdje bezig met het zaaien, verspenen en overpotten van de kruiden en (doen een poging) we proberen om zoveel als het kan te helpen met het kweken van de groenten, onder goede begeleiding van onze steun en toeverlaat Jo.
Het is alweer druk in de speeltuin hebben we gemerkt aan al de emmertjes en schepjes die her en der over "de kleine Vlij" verspreid liggen. Ook dat behoort nog steeds tot onze taak om het opgeruimd en netjes te houden. Het brengt ook weer gezelligheid met zich mee nietwaar?
De leerlingen van Yulius gaan volgende week beginnen met de examens en bijna alle leerlingen die van het begin af aan met mij op het park zijn begonnen gaan van school af, verder met werk of vervolgopleiding.
Na de zomervakantie hoop ik weer aanwezig te zijn met een aantal nieuwe leerlingen en ik spreek de wens uit dat zij met net zoveel plezier op het park zullen werken zoals wij dat op dit moment  doen.
Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om jullie als Tuinleden te bedanken voor het vertrouwen in ons, begrip, een vriendelijk woord, de ondersteuning en hulp waar nodig. Met elkaar hebben we de samenwerking tussen Vlijpark en Yulius tot iets bijzonders kunnen maken.
Met vriendelijke groeten en tot ziens op de Fair! Rebecca.
Klik op de foto voor een paar actiefoto's van de leerlingen.


Verslag Vlijpark Jaarlijkse HerfstFair 2013.

Beste tuinleden en belangstellenden, Op 5 oktober j.l was het weer zover. Ditmaal was het voor de tweede keer dat wij onze werkzaamheden van het voorbije seizoen  lieten zien tijdens de Herfstfair. Aan enthousiasme bij de leerlingen was geen gebrek. Ik hoopte zelf op minimaal 2 leerlingen om te assisteren maar na de eerste aankondiging  meldden zich  spontaan 5 leerlingen! Al vrij vroeg in het seizoen  zijn we begonnen met het vervaardigen van onze producten die we  in onze kraam zouden kunnen verkopen. In onze keet en blokhut werden pindakransen en insectenhuisjes gemaakt. Nieuw waren onze sierkransen van allerlei materialen die we in de natuur gevonden hadden: kransen met dennenappeltjes, kastanjes, kleine takjes met mos, sierappeltjes, schors enz. Ook nieuw waren onze vogeltaarten met 5 soorten zaden. Op de dag zelf was om 13.30 uur  ons groepje compleet, klaar voor de Fair. De taken waren verdeeld en iedere leerling wist wat er van hem of haar verwacht werd. Het ging  bijvoorbeeld om:  klantvriendelijkheid, samenwerking, verkopen, kassa vaardigheden, het overzichtelijk en netjes houden van de werkplek en het maken van een fotoreportage. Klik op de foto voor het door Melvin gemaakte beeldverhaal. Er werd hard gewerkt, de sfeer was uitermate ontspannen en gezellig. Tussen alle bedrijvigheid door werden we verwend met lekkere broodjes en consumpties. Al met al kunnen we wederom terugkijken op een bijzondere dag. Langs deze weg wil ik Veronique, Tim, Stan, Shannon en Melvin bedanken voor hun inzet en enthousiasme, de tuinleden en bezoekers voor hun complimenten en mijn lieve dochter Floor en Jo voor hun support en hulp waar dit nodig was. Met elkaar hebben we het tot een geslaagd geheel kunnen maken.  Met vriendelijke groeten, Rebecca.Verslag van Yulius Het Tij op Het Vlijpark

( september 2013 )  Beste Tuinleden en belangstellenden van het Vlijpark, 
Na een lange warme zomer zijn de scholen weer begonnen. Zoals ieder jaar is het voor de leerlingen en natuurlijk ook voor mij weer wennen om in het schoolritme te komen en het duurt dan ook een paar dagen voordat iedere leerling zijn duidelijke rooster heeft en weet wanneer en waar hij of zij les heeft.
lees verder

Fotografie van Richard Spoelstra 

Oud leerling Richard Spoelstra van Yulius Onderwijs Het Tij heeft een mooi verslag gemaakt van zijn bezoek aan het vlijpark tijdens de tuinfair!

Bekijk de serie door op de foto te klikken.Verslag van de werkzaamheden van Yulius Het Tij op Het Vlijpark

( april 2013 )  Beste mensen, De meeste tuinleden weten nu wie wij zijn maar met dit stukje willen wij als Yulius jullie een kijkje gunnen in wat we tot nu toe zoal hebben gedaan en hoe wij bezig zijn op het mooie Vlijpark... Klik op de foto of
lees verder

Yulius 'Het Tij' Leer-Werk-Project

Yulius 'Het Tij' Leer-Werk-Project heeft een eigen picasa webalbum. Klik op de foto om de geschiedenis van dit Leer-Werk-Project te bekijken. U vindt hier ook de laatste bijdragen over hun nieuwe start op Het Vlijpark. Klik op de foto.

Klik hier voor de foto's van de herfstfair 2012 waaraan ze hebben bijgedragen.Overeenkomst Yulius 'Het Tij' Leer-Werk-Project met Het Vlijpark

Wat is de bedoeling? De jongeren gaan werken in het openbaar groen, zoals het onkruidvrij houden van de kruidentuin en tuinen naast de kas. Daarnaast verrichten ze werkzaamheden in het natuurstuk achter de portolo, doen ze snoeiwerk op De Kleine Vlij, klussen die de zaterdagploegen niet af krijgen. Alle opdrachten lopen via vaste contactpersonen. Klik op de foto.Foto's: Willem van Dijk & leerlingen Yulius Het Tij.