natuurlijk tuinieren 

  

 

Het plantenaanbod van De Kwekerij online

 

Wil jij ook al weten wat in 2017 in De Kwekerij opgekweekt zal gaan worden? Dan word je op je wenken bediend, want het  plantenaanbod is digitaal beschikbaar, met alle informatie en fotos!
 

Zo kan je vanuit je gemakkelijke stoel een keuze maken van wat je het komend seizoen in je tuin zou willen hebben. Dat geldt natuurlijk en zeker ook voor de werkgroepen in het algemeen groen. Voor degenen die de voorkeur geven aan papier: in de kas liggen boekjes met alle informatie.

 

Het overzicht biedt informatie over de planten die in 2017 in de kas opgekweekt zullen worden. De informatie bestaat uit de Latijnse en Nederlandse naam, kleur, standplaats, hoogte, bloeitijd, of het een eenjarige, tweejarige of vaste plant is en in welke maand de plant gezaaid is. Per plant kun je via het linkje "info" doorklikken naar een pagina met specifieke informatie en een foto van de plant. Voor 2017 zijn we van plan een kleine 150 soorten planten te zaaien. Een aantal daarvan heeft een koudeprikkel nodig om te ontkiemen (koukiemers) en is in november of december al gezaaid. De ervaring leert dat helaas niet alle zaden opkomen, we zullen zien!

 

Ook de planten die in de tweede helft van 2016 in de kas zijn opgekweekt, staan in het overzicht vermeld. Het merendeel van deze planten heeft in het najaar een plekje gevonden in het algemeen groen en in andere tuinen. Het restant overwintert in de kas en in het voorjaar 2017 kun je op de zaterdagochtenden deze planten aanschaffen. De aantallen staan in het overzicht vermeld. Als je op de link klikt, lees  je ook waar de planten in het algemeen groen staan. Voor zover bekend dan, want er is vorig jaar zoveel in het algemeen groen geplant dat het overzicht een beetje verloren ging.

 

Veel plezier met het maken van je keuze en voor meer informatie kun je terecht bij de vrijwilligers van de kas. Half maart gaat het zaaien beginnen!