nieuws

Zesde Voortgangsreportage De Kleine Vlij

( juli  2011 )  Deze nota geeft verslag van de voortgang van het speeldernisproject, waarvoor de ATV  een subsidie van € 100.000 heeft ontvangen uit het Stimuleringsfonds Volkstuinen van het Ministerie van VROM. De nota beschrijft de acties en het financiŽle verloop tot nu toe en geeft een overzicht van de geplande voortgang. Het bestuur van de ATV legt hiermee een voorlopige verantwoording af over de geÔnvesteerde en de gereserveerde uitgaven. Deze nota vormt een samenhangend geheel met de eerste vijf voortgangsrapportages.
lees verder


Lummelrek en zeeuwsehaag geplaatst

( februari 2011 )  De dinsdagochtendploeg heeft in week 6 het lummelrek geplaatst en assisteerde bij het planten van de zeeuwse haag door hoveniersbedrijf De Biesbosch. Bekijk het beeldverhaal van Ed van Bezouwen.
Lees verder


Speeltoestellen worden geplaatst.

( januari 2011 )  In week 4 heeft de dinsdagochtendploeg de speeltoestellen verplaatst naar De Kleine Vlij en is de firma Brouwers begonnen met het plaatsen. Bekijk het beeldverhaal van Vlijpark's  Ed van Bezouwen.
Lees en kijk verder


Speeltoestellen arriveren voor De Kleine Vlij

( januari 2011 )  Met een grote vrachtwagen met aanhanger werden de speeltoestellen voor De Kleine Vlij aangevoerd. Vlijpark's Ton vd Heuvel en Roel Koolmees hebben de speeltoestellen vakkundig gelost en tijdelijk opgeslagen op het parkeerterrein. De webmaster was daarbij en heeft enkele foto's gemaakt.
Lees en kijk verder


Vierde voortgangsrapportage van De Kleine Vlij

( oktober  2010 )  Deze nota geeft verslag van de voortgang van het speeldernisproject, waarvoor de ATV  een subsidie van € 100.000 heeft ontvangen uit het Stimuleringsfonds Volkstuinen van het Ministerie van VROM. De nota beschrijft de acties en het financiŽle verloop tot nu toe en geeft een overzicht van de geplande voortgang. Het bestuur van de ATV legt hiermee een voorlopige verantwoording af  over de geÔnvesteerde en de gereserveerde uitgaven. Deze nota vormt een samenhangend geheel met de eerste drie voortgangsrapportages.
Lees verder


Ontwikkeling en realisatie van De Kleine Vlij
 
( juli  2010 )  Tuincentrum en hoveniersbedrijf De Biesbosch is vollop aan het werk met het realiseren van de plannen voor De Kleine Vlij.
Klik hier voor een impressie van de werkzaamheden.Eerste voortgangsrapportage De Kleine Vlij

( april  2010 )  Deze nota geeft verslag van de voortgang van het speeldernisproject, waarvoor de ATV  een subsidie van € 100.000 heeft ontvangen uit het Stimuleringsfonds Volkstuinen van het Ministerie van VROM. De nota beschrijft de subsidieverwerving, de acties en het financiŽle verloop tot nu toe en geeft een overzicht van de geplande voortgang. Het bestuur van de ATV legt hiermee een voorlopige verantwoording af  over de geÔnvesteerde en de gereserveerde uitgaven.
Lees verder


Onthulling van het nieuwe mededelingenbord door wethouder van Steensel.
Uitslag "naamgeving Vlijpark's speeldernis" prijsvraag.

( januari 2010 )   Wethouder Dion van Steensel trotseerde de bittere kou om Vlijpark's nieuwe mededelingenbord te onthullen. Hij onthulde ook de prijswinnende naam voor de speeldernis: De Kleine Vlij. De naam is bedacht door Annenies Keur (tuin 13). Zij heeft de prijsvraag gewonnen en ontving een dinerbon voor twee personen. De jury had een ruime keuze, er werden 30 namen ingezonden. De jury bestond uit: Marijs Eckhardt, tuin- en landschap-architecte, Dion van Steensel, wethouder en Jan Wind, gebiedsmanager.
Bekijk hier de foto's


Foto's van de voorbereidende werkzaamheden voor De Kleine Vlij.

( januari 2010 )  De omgezaagde bomen werden vakkundig verwerkt en afgevoerd. Enkele bomen die eigenlijk niet "thuishoren" op het Vlijpark werden gekapt.
Bekijk hier de foto's


De eerste foto's van de ontwikkeling van de "speeldernis"

( december 2009 )  De voorbereidende werkzaamheden voor de komst van de "Speeldernis" op het Vlijpark door  de Dinsdag Ochtend Ploeg. Foto's van Richard Schilten (tuin 85)
Bekijk hier de foto's


Prijsvraag!
Wethouder Dion van Steensel in de jury "naamgeving Vlijpark's speeldernis"


( november 2009 ) De Dordtse wethouder ( oa van onderwijs en educatie, milieu en strategisch groen project Dion van Steensel heeft zitting genomen in de commissie die de meest aansprekende naam voor Vlijpark's speeldernis gaat selecteren.
Tijdens de nieuwjaars receptie op 10 januari 2010 zal de wethouder aanwezig zijn bij de feestelijke uitreiking van de prijs.
De Jury bestaat verder uit:
Marijs Echkhardt (de architecte) en Jan Wind (gebiedsmanager).
Uw ideeŽn voor een naam inzenden vůůr 15 december as. aan:
eckhardt-stapel@hetnet.nl
Zie verder hieronder:


Prijsvraag!
Wie verzint er een naam voor de "speeldernis" van het Vlijpark?

( november 2009 ) Weet u een leuke naam voor het speelgebied? Leden kunnen hun ideeŽn zenden aan: eckhardt-stapel@hetnet.nl
Een onafhankelijke commissie bestaande uit de tuin- en landschaparchitecte, een vertegenwoordiger van de Gem. Dordrecht en wellicht een wethouder zal de meest aansprekende naam selecteren. De winnaar ontvangt een dinner-bon voor twee personen. Uitslag: Op de nieuwjaarsreceptie!
Ook per post uw ideeŽn naar: Bomkade 3; 3311 JD Dordrecht
U kunt meerdere namen
(vůůr 15 december) insturen! 


Het speelplekkenplan voor de "speeldernis" van Het Vlijpark.

( november 2009 ) Bekijk het speelvlekkenplan van  Eckhardt-Stapel -tuin en landschap architecten- voor het speeldernisgebied op het vlijpark met: poelenplek - insektenmuur - oversteekpad - plantenervaringstuin - wadi -  waterspeelplek - zandspeelplek - zodenbank - speelobject CBK - speelbos - grasveld - blokhut - kruidentuin - porto cabin.
Lees verder


Bezoek van Vlijparkers aan De Kleine Aarde.

( juli 2009 )  Zaterdag 25 juli brachten twaalf ATV-leden een bezoek aan de Kleine Aarde in Boxtel. Marie-Josť Meertens ging ruim twee uur met de groep aan de wandel over het voor ons zeer interessante complex, waarbij de speciale aandacht uiteindelijk uitging naar de Speelnatuur van de Kleine Aarde. In verband met de voorbereidingen voor de aanleg van de speeldernis op het Vlijpark zal het programma van eisen voor een opdrachtgever al snel klaar moeten zijn.
Waar bijna iedereen zich over verbaasde was de pure eenvoud van de inrichting van het speelterrein.
Op een terrein met zon en schaduw waren boomstronken, paaltjes, een zandvlakte, en stromend water te vinden. Touwen tussen bomen en vlondertjes hier en daar waren de elementen waar gebruik van werd gemaakt bij de aanleg. Basic en speels. Eigenlijk zoals wij vroeger speelden op het land of in het bos, bij de beek waar een oude boom op ons stond te wachten om beklommen te worden……
kijk hier


In de krant: Het Vlijpark met de subsidie voor de Speeldernis en het Educatiefpad.

( april 2009 )   Tuincommissaris Ton van den Heuvel, verantwoordelijk voor al het openbaar groen binnen het complex, is blij  met het geld: "Het is bijna onverantwoord om kinderen nog in het huidige speeltuintje te laten spelen"
lees verder


Het Vlijpark in de krant met de subsidie voor de Speeldernis en het Educatiefpad.

( maart 2009 )  
Kinderen krijgen op volkstuincomplex Het Vlijpark aan de Noordendijk de ruimte. De Dordtse Amateur Tuindersvereniging (ATV) krijgt 100.000 euro subsidie van het ministerie van VROM voor het aanleggen van een ‘speeldernis’ en een educatief natuurpad.
Secretaris Thon Schreuders is blij met de subsidie. ,,Het moet voor kinderen een spannend en een leerzaam gebied worden.’’
Lees verder


100.000 euro subsidie voor een speeldernis op Het Vlijpark.
 
( maart 2009 )  De Dordtse Amateur Tuindersvereniging  Dordrecht (ATV) Het Vlijpark ontvangt een subsidie van 100.000 euro voor de aanleg van een zogeheten ‘speeldernis’, een avontuurlijke natuurspeeltuin. De subsidie wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkstuinen (van het ministerie van VROM). De speeldernis zal op de plaats komen van de huidige, verouderde speeltuin. Kinderen kunnen dankzij de nieuwe voorziening spelenderwijs de natuur ontdekken. 
 
Op de startpagina vindt u een link naar de speciale website over Vlijpark's Speeldernis.
Daar kunt u de voorstellen bekijken en uw inbreng en ideeŽn met een contactformulier zenden aan het bestuur.
Er komt een inloopavond over de plannen, uw opmerkingen en ideeŽn.
De datum van de inloopavond "speeldernisplan" is 15 mei as.