vorige het vlijpark volkstuin 63 volgende


OP TUIN
63 TUINIEREN FRANK KORTEWEG EN HESTER SIGTERMANS

BIJENSTERFTE:

Het was me zelf al opgevallen, dat ik vaak vermoeide of zelfs dode bijen en hommels op een plant zag. Ik weet niet of dit altijd al zo was, maar het viel me gewoon op de laatste tijd, maar van deze reportage ben ik toch wel geschrokken.

Van het fenomeen bijensterfte had ik al het een en ander gehoord maar toch was deze info voor mij grotendeels nieuw, wellicht voor anderen ook.
CITAAT:

Veel mensen doen graag hun best voor de bijen en vlinders in de tuin. Ze zetten de tuin vol met bloeiende planten en hopen zo een steentje te kunnen bijdragen tegen de toenemende bijensterfte. Helaas blijken de meeste planten niet zo bijvriendelijk.

Veel van de planten die te koop zijn bij het tuincentrum zitten boordevol pesticiden, blijkt uit onderzoek van Greenpeace.

KEURMERK:

Het is alleen erg lastig om niet mee te doen aan die rommel te verpreiden.......je weet niet waar het inzit.
laatst ben ik ook weer bij de Super op het Damplein gevallen voor een aanbieding met mooie grote agapanthussen.

Ze staan nu bij ons thuis op ons dak, je denkt de bijtjes in de stad te helpen, maar misschien vergiftig ik ze er juist mee?! En als je dan hoort dat dat gif soms heel traag afbreekt wordt je wel treurig en je weet nu dus nooit waar veel troep in zit of wat juist best O.K. is   .....dan zou je dus nog enkel maar bioproducten kunnen kopen.

Een pesticide- ingredientenlijst of keurmerk is wel het minste wat de tuincentra kunnen vermelden!de Super op het Damplein

start
nieuws
rondleiding
natuurlijk.tuinieren
planten verkoop
huisjes te.koop
vrijwilligers
activiteiten
lid worden
fotografie
historie
bestuur
contact
archief
links